Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon; istenmeyen kıl ve tüylerden kurtulmanın en etkili ve popüler yöntemidir. Lazer epilasyon en temel anlamda deri altındaki kıl kökünü etkisiz hale getirmek amacıyla yapılır. Bu işlem derinin katmanları olan epidermis, hipodermis ve dermis katmanlarından geçerek gerçekleşir. Epilasyon herhangi bir yapıya zarar vermeden kıl köklerinde hasar yaratır. Ortalama 6-8 seansta işlem yapılan doku bir daha kıl üretemeyecek hale gelir.

Kaç Seans Yapılmalıdır?

Epilasyon sürecinde en çok sorulan soruların başında “kaç seans bu sürece devam edeceğim?” gelir. Epilasyon seansları sayısı kişiden kişiye göre değişmektedir. Genel olarak kadınların vücut bölgelerinde 6-8 seans, yüz bölgesinde 8-10 seansta %95’den fazla oranda kalıcı sonuçlar sağlanabilmektedir. Uygulama öncesi hijyenik bir ortamda, alanında uzman kişilerce yapılan ön görüşme sonrasında kıl ve tüy köklerine uygun yöntem belirlenir ve ona göre işleme başlanır.
Epilasyon Yaptıracağınız Yeri Dikkatli Seçin!
Epilasyon yaptıracağınız yerin güvenilir olması, işini iyi bilen ve gerekli eğitimleri almış estetisyenler tarafından yapılması gereklidir.

Epilasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

Epilasyon uygulamasına başlamadan 1 gün önce kılların makine ile alınması gerekmektedir.Kıl uzunluğu 1-2 mm olmalıdır. Epilasyon dönemi öncesi güneş ışığından uzak durmak, bronzlaşmamak (solaryuma vs. girmemek) uygulamanın işlevselliğini artırmaktadır. Ayrıca peeling tarzı ürünler 15 gün öncesinde bırakılmalıdır. İşlem sonrasında da ilk 24 saat sıcak su kullanmamak, güneş koruyucu kullanmak faydalı olacaktır.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon, insan bedeninde var olan istenmeyen tüy köklerinin tek dalga boyundaki gözle görülmeyen ışınlar ile tahrip edilerek, en kısa sürede kalıcı olarak yok edilmesi işlemine denir. MÖ 69 yılında, Kleopatra tüylerini almak için balın peteğini kullanarak ağdaya benzer bir karışım elde etmekteydi. Ancak ilk kez tüylerin alınmaya başlandığı bu dönemde kullanılan deniz kabukları gibi nesneler oldukça ağrılıydı. Roma İmparatorluğu’nda kadın erkek fark etmeksizin tüysüz olmak, soyluluğun ve zenginliğin bir göstergesi sayılırdı. Özellikle erkeklerde göğüs kıllarının olması kişinin ‘medeniyetten uzak’ olduğu kanısına sebebiyet verirdi. Her daim güzelliğin, rahatlığın bir simgesi olan tüylerin alınması, 19.yüzyıla gelindiğinde usturanın keşfedilmesi edilmesi ile birlikte kadınlardan ziyade erkeklere daha fazla hitap etmekteydi. 20.yüzyılın ortalarında kullanılmaya başlayan ağda oldukça ağrılı geçmekte ve iz bırakmaktaydı. 1998 yılına gelindiğinde ise Massachusetts General Hospital’da çalışan bir grup doktor, Einstein’in ‘zaman ve kuantum’ teorisine dayandırarak lazer ışınlarının tüy dökmede kullanılabileceğine dair bir makale yayınladılar. Yapılan çalışmalar üzerine lazer ışınlarının tüy dökmede işe yarayabileceğini kanıtladılar. Böylelikle ilk kez lazer ile epilasyon yapılabileceği kesinleşti.

Teknolojik gelişmelerin artması ile birlikte cihazların güvenliği, ısı dereceleri, teknik sorunları giderilerek günümüzde birden fazla çeşit ile tamamen tüyler yok olmaktadır. Böylelikle zaman kaybettirmeyen, rutin hale gelen tüy alınması durumu ortadan kalkmaktadır.

Tüy ve Kıllanmanın Nedenleri Nelerdir?

Tüy ve kıllanmanın kalıtsal nedenleri olduğu gibi çevresel nedenleri de bulunmaktadır. Hastalık oluşan tüylenmenin sebebini Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, %70 oranında polikistik over sendromu ile endokrin bozukluğu olduğunu ifade etmektedir. Öte yandan tüy ve kıllanmanın diğer nedenleri ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Kalıtsal nedenler ve hormonal dengesizlikler
  • Ergenlik ve menopoz dönemi sendromu
  • Kullanılan doğum kontrol hapları
  • Doğum ile birlikte gelen hormonlardaki değişimler
  • Kortizon kullanımı
  • Aşırı adrenalin salgılanması
  • Yumurtalıklarda meydana gelen tümör veya kist
  • Tiroid bezlerindeki düzensizlik nedeniyle östrojen hormonundaki dengesizlikler
  • Depresyonda olma hali
  • Ağda, cımbız ve jilet gibi kullanılan tüy dökme araçları tüylenmeye neden olmaktadır.

Lazer Epilasyonda Ten Renginin Önemi

Lazer ışınları melanin denilen kıl köküne rengi veren maddeye tutunabilmesi için görmesi gerekir. Genellikle ten rengi açık olan kimselerde melanin seviyesi düşük olduğundan lazer ışınları kıl köklerini görmekte zorlanır. Bu da geç sonuç alınmasına veya lazer ışınlarını ile epilasyon işlemine uygun olmadığını gösterir. Açık tenli kimselerde koyu kıl kökünün olması sonuç alınmasını hızlandırır. Lazer epilasyonda ten rengi koyu olan kişilerde daha etkili olmasının nedeni, melanin seviyesinin yüksek olması ile lazer ışınlarının kıl köklerini görebiliyor olmasıdır. Bu da daha çabuk sonuç alarak kıl köklerini hızlı bir şekilde yok olmasının sağlar. Bu yüzden yapılan lazer epilasyon işlemi esmer ve bronz ten rengine sahip kimselerde daha çok etkili olmaktadır.

Bizi Takip Edin!

Kampanyalarımızı takip etmek, işlemlerimizi görmek ve çekilişlerimize katılmak için bizi Instagram üzerinden takip edin.

    Sizi Arayalım!

    Kampanyalarımız hakkında bilgi almak ve hızlı randevu için numaranızı bırakın, sizi arayalım!

    Onaylıyorum

    Bizi Takip Edin!

    Abonelerimize özel kampanlarımız ve videolu içeriklerimiz ve hizmetlerimiz için Youtube kanalımıza abone olun!.