Lazer Epilasyon
Lazer epilasyon; istenmeyen kıl ve tüylerden kurtulmanın en etkili ve popüler yöntemidir. Lazer epilasyon en temel anlamda deri altındaki kıl kökünü etkisiz hale getirmek amacıyla yapılır. Bu işlem derinin katmanları olan epidermis, hipodermis ve dermis katmanlarından geçerek gerçekleşir. Epilasyon herhangi bir yapıya zarar vermeden kıl köklerinde hasar yaratır. Ortalama 6-8 seansta işlem yapılan doku bir daha kıl üretemeyecek hale gelir.
Kaç Seans Yapılmalıdır?
Epilasyon sürecinde en çok sorulan soruların başında “kaç seans bu sürece devam edeceğim?” gelir. Epilasyon seansları sayısı kişiden kişiye göre değişmektedir. Genel olarak kadınların vücut bölgelerinde 6-8 seans, yüz bölgesinde 8-10 seansta %95’den fazla oranda kalıcı sonuçlar sağlanabilmektedir. Uygulama öncesi hijyenik bir ortamda, alanında uzman kişilerce yapılan ön görüşme sonrasında kıl ve tüy köklerine uygun yöntem belirlenir ve ona göre işleme başlanır.
Epilasyon Yaptıracağınız Yeri Dikkatli Seçin!
Epilasyon yaptıracağınız yerin güvenilir olması, işini iyi bilen ve gerekli eğitimleri almış estetisyenler tarafından yapılması gereklidir.
Epilasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?
Epilasyon uygulamasına başlamadan 1 gün önce kılların makine ile alınması gerekmektedir.Kıl uzunluğu 1-2 mm olmalıdır. Epilasyon dönemi öncesi güneş ışığından uzak durmak, bronzlaşmamak (solaryuma vs. girmemek) uygulamanın işlevselliğini artırmaktadır. Ayrıca peeling tarzı ürünler 15 gün öncesinde bırakılmalıdır. İşlem sonrasında da ilk 24 saat sıcak su kullanmamak, güneş koruyucu kullanmak faydalı olacaktır.
Konya Güzellik Merkezi MOD Beauty‘de Konya Lazer Epilasyon İşlemleri: Konya Lazer Epilasyon, Lazer Epilasyon Fiyatları Konya, Konya daki En iyi Lazer Epilasyon Merkezleri, Konya Lazer Epilasyon Fiyatları, Lazer Epilasyon Konya, Konya Epilasyon, Konya Erkek Lazer Epilasyon işlemleri yapılmaktadır.
Lazer Epilasyon Nedir?
Lazer epilasyon, insan bedeninde var olan istenmeyen tüy köklerinin tek dalga boyundaki gözle görülmeyen ışınlar ile tahrip edilerek, en kısa sürede kalıcı olarak yok edilmesi işlemine denir. MÖ 69 yılında, Kleopatra tüylerini almak için balın peteğini kullanarak ağdaya benzer bir karışım elde etmekteydi. Ancak ilk kez tüylerin alınmaya başlandığı bu dönemde kullanılan deniz kabukları gibi nesneler oldukça ağrılıydı. Roma İmparatorluğu’nda kadın erkek fark etmeksizin tüysüz olmak, soyluluğun ve zenginliğin bir göstergesi sayılırdı. Özellikle erkeklerde göğüs kıllarının olması kişinin ‘medeniyetten uzak’ olduğu kanısına sebebiyet verirdi. Her daim güzelliğin, rahatlığın bir simgesi olan tüylerin alınması, 19.yüzyıla gelindiğinde usturanın keşfedilmesi edilmesi ile birlikte kadınlardan ziyade erkeklere daha fazla hitap etmekteydi. 20.yüzyılın ortalarında kullanılmaya başlayan ağda oldukça ağrılı geçmekte ve iz bırakmaktaydı. 1998 yılına gelindiğinde ise Massachusetts General Hospital’da çalışan bir grup doktor, Einstein’in ‘zaman ve kuantum’ teorisine dayandırarak lazer ışınlarının tüy dökmede kullanılabileceğine dair bir makale yayınladılar. Yapılan çalışmalar üzerine lazer ışınlarının tüy dökmede işe yarayabileceğini kanıtladılar. Böylelikle ilk kez lazer ile epilasyon yapılabileceği kesinleşti.
Teknolojik gelişmelerin artması ile birlikte cihazların güvenliği, ısı dereceleri, teknik sorunları giderilerek günümüzde birden fazla çeşit ile tamamen tüyler yok olmaktadır. Böylelikle zaman kaybettirmeyen, rutin hale gelen tüy alınması durumu ortadan kalkmaktadır.
Tüy ve Kıllanmanın Nedenleri Nelerdir?
Tüy ve kıllanmanın kalıtsal nedenleri olduğu gibi çevresel nedenleri de bulunmaktadır. Hastalık oluşan tüylenmenin sebebini Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, %70 oranında polikistik over sendromu ile endokrin bozukluğu olduğunu ifade etmektedir. Öte yandan tüy ve kıllanmanın diğer nedenleri ise şu şekilde sıralanabilir:
- Kalıtsal nedenler ve hormonal dengesizlikler
- Ergenlik ve menopoz dönemi sendromu
- Kullanılan doğum kontrol hapları
- Doğum ile birlikte gelen hormonlardaki değişimler
- Kortizon kullanımı
- Aşırı adrenalin salgılanması
- Yumurtalıklarda meydana gelen tümör veya kist
- Tiroid bezlerindeki düzensizlik nedeniyle östrojen hormonundaki dengesizlikler
- Depresyonda olma hali
- Ağda, cımbız ve jilet gibi kullanılan tüy dökme araçları tüylenmeye neden olmaktadır.
Lazer Epilasyonda Ten Renginin Önemi
Lazer ışınları melanin denilen kıl köküne rengi veren maddeye tutunabilmesi için görmesi gerekir. Genellikle ten rengi açık olan kimselerde melanin seviyesi düşük olduğundan lazer ışınları kıl köklerini görmekte zorlanır. Bu da geç sonuç alınmasına veya lazer ışınlarını ile epilasyon işlemine uygun olmadığını gösterir. Açık tenli kimselerde koyu kıl kökünün olması sonuç alınmasını hızlandırır. Lazer epilasyonda ten rengi koyu olan kişilerde daha etkili olmasının nedeni, melanin seviyesinin yüksek olması ile lazer ışınlarının kıl köklerini görebiliyor olmasıdır. Bu da daha çabuk sonuç alarak kıl köklerini hızlı bir şekilde yok olmasının sağlar. Bu yüzden yapılan lazer epilasyon işlemi esmer ve bronz ten rengine sahip kimselerde daha çok etkili olmaktadır.
Lazer Epilasyonun Başarısının Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Bir epilasyon işleminin başarılı olması 4 farklı faktöre bağlıdır.
Bunlar:
- Cihaz seçimi
- Cilt Rengi
- Kıl Rengi
- Cinsiyet
Cihaz Seçimi
İlk olarak cilt rengine uygun olan, doğru bir şekilde verim alınmasını sağlayacak bir cihaz seçimi yapılmalıdır.
Cilt Rengi
Kişinin cilt renginin açık olması alınacak başarıyı arttırır. Kişideki melanin seviyesine bağlı olarak cildine iletilen lazer ışının dozu değişmektedir. Ten rengi açık olan kişilere yüksek doz artışı yapılırken, koyu tenlilerde cilde zarar vermemek amacıyla düşük kullanılabilir.
Kıl Rengi
Lazer ışınlarının kıl köklerini görmesi alınacak sonucun başarısının arttırmaktadır. Bu nedenler kıl köklerinin kalın ve koyu renkte olması daha hızlı sonuç aldırırken, kıl kökü ince ve açık renkte olması verimi ya azaltmakta ya da lazer ışınlarının hiç görmemesine neden olmaktadır.
Cinsiyet
Kadın ve erkeklere uygulanabilen lazer epilasyonun başarılı olabilmesi için tüylerin çok kalın olmaması gerekmektedir. Erkeklerde başarılı olma oranı kadınlara oranla seçilen cihaza bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.
Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?
Cilt tipi, cinsiyet, kıl kökü rengine göre kullanılan epilasyon türü değişmektedir. Günümüzde her cilt tipine uygun epilasyon cihazı bulunmaktadır.
Bunlar;
- Ruby lazer
- Buz Lazer Epilasyon (Diode Lazer)
- Alexandrite Lazer
- Nd: Yağ lazer epilasyon
Ruby Lazer Epilasyon Cihazı
694 nm dalga boyu ile çalışan epilasyon işlemi, kısa tüylerde ve açık renkli cilt tiplerinde daha fazla etkili olmaktadır. Genellikle dudak üstü gibi küçük ve ince tüylerin olduğu bölgelerde tercih edilir.
Buz Lazer Epilasyon (Diode Lazer)
Diğer adı ‘diode lazer’ olarak da bilinen buz lazer, 800 nm dalga boyunda genellikle ince tüyler üzerinde kullanılmaktadır. Yakın mesafeden kullanılan buz lazer epilasyon cihazı lazer ışınları öncesinde soğutucu jel işlemi yapılarak kullanılır. Tüm cilt tiplerinde uygulanabilen diode lazer, batık kıl köklerinde de oldukça etkili olmaktadır. Ayrıca manuel ayarlama özelliği olduğundan koyu cilt tipine sahip kişilerin cildine de zarar vermeden uygulanabilmektedir.
Alexandrite Lazer Cihazı
755 nm dalga boyu ile çalışan alexandrite lazer cihazı, büyük bir başlığa sahip olmasından dolayı geniş alanlarda kullanım kolaylığı sağlar. Yüksek seviyede soğutucu işleminin olması sayesinde lazer ışınlarının cilde zarar vermesi engellenir. Genellikle açık ten rengine sahip kişilerde tercih edilir.
Nd: Yağ Lazer Epilasyon
1064 nm dalga boyuna sahip olan Nd: yağ lazer epilasyonu geniş bir başlığı ve uzun atışları bulunur. Koyu ve açık tenli olmak üzere tüm cilt rengine uygulanabilir. Diğer epilasyon cihazlarından farklı olarak ısı atışlar daha fazla hissedilmektedir.
Lazer Epilasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- Epilasyonda lazer ışınlarının kıl kökünü görebilmesi amacıyla en az 20 gün önce cımbız, epilatör veya ağda gibi tüyleri kıl kökünden alan işlemler yapılmamalıdır.
- Epilasyondan en az 1 veya 1,5 ay öncesinde solaryum veya bronzlaşma uygulamaları yapılmamalıdır.
- Özellikle kullanılan ilaçlar ve bilinen bir deri hastalığı var ise mutlaka bildirilmelidir.
- Son 6 ay içerisinde tedavi amaçlı yapılan sivilce işlemleri, cilt altı işlemleri söylenmelidir.
- Epilasyondan 15 gün önce kimyasal içerikli deriyi soyan peeling ürünlerinden ve işlemlerinden uzak durulmalıdır. Deriyi oluşabilecek tüm tahribatlardan korunmaya özen gösterilmelidir.
- Seansa girmeden bir gün öncesinde tüyler jilet yardımıyla kısaltılmış olmalıdır.
- Yüz bölgesine yapılacak lazer epilasyon uygulamasına girmeden önce ciltteki makyaj çıkarılmalı veya hiç yapılmamalıdır.
Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
Profesyonel kişi ile birlikte cilt rengine uygun olan epilasyon cihazı seçiminin ardından, cilt yüzeyi lazer ışınları ile taranır. Atılan lazer ışınları kıl köklerine rengini veren melanin tarafından tutulur. Tüylere etki eden ışınların kıl kökünde ısı enerjisine dönüşerek, kıl kökünün tahrip olması sağlanır. Kıl İstenilen bölgelere belirli aralıklara yapılan epilasyon işlemi sayesinde, bir süre sonra çıkan tüylerin azaldığı gözlemlenir.
Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Yapılır?
Epilasyon işlemi tüm vücutta uygulandığı gibi bölgelere ayrılarak da yapılmaktadır. Yüz, koltuk altı, tüm bacak, genital, sırt bölgesi, göğüs kısmı, tüm kol, bıyık, çene ve boyun bölgesine epilasyon işlemi yapılmaktadır.
Yüze Hangi Lazer Epilasyon Yapılmalı?
Yüz bölgesine oluşan tüylenmeler genellikle hormonal nedenlerden dolayı oluşmaktadır. Yoğun tüylenmelerde ise mutlaka doktora danışılmalıdır. Yüze yapılan epilasyon işleminde hormonal duyarlılığının olması ve kıl döngüsünün hızlı olması nedeniyle seçilen lazer cihazına dikkat edilmelidir. İnce tüyleri görebilen diode lazer yüz bölgesi için uygun iken; alexandrite epilasyon cihazı geniş bölgelerde daha iyi sonuç verdiğinden yüz bölgesine uygun değildir.
Koltuk Altı Epilasyon İşlemi
Koltuk altında oluşan tüylenmeler hijyenik nedenlerden dolayı koltuk altı lazer epilasyon en sık tercih edilen işlemler arasındadır. Deri üstünün uyarılması ve lazer ışınlarının iletilmesiyle düzenli yapılan koltuk altı epilasyon işleminde tüylerin belirgin olarak azaldığı görülmektedir. Epilasyon öncesinde koltuk altına deodorant veya parfüm gibi ürünler kullanılmamalıdır. Koltuk altı epilasyon işleminde alexandrite veya diode lazer kullanımı uygundur.
Koltuk Altı Epilasyon İşlemi
Koltuk altında oluşan tüylenmeler hijyenik nedenlerden dolayı koltuk altı lazer epilasyon en sık tercih edilen işlemler arasındadır. Deri üstünün uyarılması ve lazer ışınlarının iletilmesiyle düzenli yapılan koltuk altı epilasyon işleminde tüylerin belirgin olarak azaldığı görülmektedir. Epilasyon öncesinde koltuk altına deodorant veya parfüm gibi ürünler kullanılmamalıdır. Koltuk altı epilasyon işleminde alexandrite veya diode lazer kullanımı uygundur.
Bacak Epilasyon İşlemi
Bacak tüylenmelerinde erkeklerde tüm bacakta tüylenme olurken, kadınlarda genellikle alt bacak kısmında tüylenme yoğunluktadır. Bacaklarda yapılan epilasyon işleminde sadece kıl köklerinin yok olmasını sağlamamakta aynı zamanda olan batıkların da yok olmasını sağlamaktadır. Bacak bölgesi geniç bir bölge olduğundan alexandrite lazer yapıldığı gibi, diode lazer işlemi de tercih edilebilir. Epilasyon işlemini ardından çıkan ufak tüylenmeler iğneli epilasyon ile tamamen yok edilebilir.
Genital Bölgeye Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
Genital bölge, diğer vücut bölgelerine daha hassas ve hijyenik olmasından dolayı kullanılan geleneksel yöntemler cilt yüzeyinde tahrişe veya deformeye neden olmaktadır. Genital bölge lazer epilasyon işleminde ‘labium’ olarak adlandırılan dudak kısımları ile genital bölge üst kısmına yapılmaktadır. Üst kısım yapılan işleminde verim alınırken; dudak kısımlarında daha geç sonuç alınmaktadır. Epilasyon işlemi cilt yüzeyine yapıldığından iç organlara, yumurtalıklara veya rahme herhangi bir zarar vermemektedir. Genital bölge yapılan epilasyon epilasyon işlemi aynı zamanda oluşan kıl dönmelerini de tedavi etmektedir. En önemli nokta ise, tercih edilecek epilasyon cihazının genital bölgeye uygun olması gerekmektedir. Diode epilasyon cihazı, ince tüyleri aldığından ve küçük bir başlığa sahip olması nedeniyle tercih edilebilir.
Sırt Bölgesi Epilasyon İşlemi
Sırt bölgesinde tüylenmeler genellikle erkeklerde görünmektedir. Derin yerleşen kalın kıl köklerine lazer ışınları gönderilerek azalması, hatta yok olması sağlanmaktadır. Kıl köklerinin kalın olması nedeniyle sırt bölgesi epilasyon işleminde alexandrite lazer veya diode lazer tercih edilmesi başarılı sonuç alınmasını sağlar.
Göğüs Lazer Epilasyon İşlemi
Genellikle göğüste kalın ve koyu kıl köküne sahip erkekler tercih etmektedir. En iyi sonuç için diode lazer veya alexandrite lazer kullanılmaktadır.
Kol Lazer Epilasyon İşlemi
Kol bölgesinde bunun tüylerin yapısı diğer bölgelerde bulunan tüylere göre farklı yapıdadır. Kadın ve erkeklere yapılan epilasyon işleminde daha iyi sonuç alabilmek için alexandrite lazer veya buz lazer cihazı tercih edilerek yapılmalıdır.
Bıyık Bölgesi Lazer Epilasyon
Dudak üstünde çıkan tüyler genellikle daha ince olmakta ve kıl kökleri açık renkte olmaktadır. Bu nedenle yüz bölgesine uygulanan hassasiyet bıyık bölgesi için geçerlidir. Tercih edilecek cihaz ince kıl köklerini görebilen ve küçük bölgelere uygulanabilir şekilde olmalıdır.
Çeneye Epilasyon İşlemi
Çenede çıkan tüyler genellikle hormonal nedenlerden dolayı oluşmaktadır. Bu nedenle ilk olarak sağlık kontrolü yapılmalıdır. Sağlık düzeyi uygun ise, küçük bölgelerde sonuç alınmasını sağlayan ve çenedeki kıl köklerini görebilen epilasyon cihazı tercih edilmelidir.
Boyun Bölgesi Epilasyon İşlemi
Genellikle erkeklerde yapılan tıraş işlemi ciltte kıl dönmesine veya sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Geleneksel yollarla yapılan tıraş sonrasında oluşan tahribatı engelleyebilmek için boyun bölgesine tüylerin azaltılması için epilasyon işlemi uygulanmaktadır. Boyun bölgesine yapılacak epilasyon işlemi için buz lazer epilasyon cihazı tercih edilebilir.
Erkeklerde Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
Son dönemlerde epilasyon yaptırmak erkekler tarafından daha fazla görünmektedir. Kadınlara yapılan lazer uygulamasında, erkeklerde daha fazla sonuç gösterebilmektedir. Bunun nedeni ise erkeklerde melanin seviyesinin fazla olması nedeniyle kıl kökünün daha belirgin olmasıdır. Genellikle erkeklerde lazer epilasyon işleminde, kaş arası, kulak, sakal üstü, ense, boyun, göğüs, sırt, kol, bacak ve genital en çok uygulamanın yapıldığı bölgelerdir.
Lazer Epilasyon Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
- Epilasyon işlemi sonrasında ilk 24 saat sıcak su temasından kaçınılmalıdır.
- Direk güneş ışınlarına cildi maruz bırakmamalı. Güneşe çıkılacak ise yüksek faktörlü güneş koruyucular mutlaka kullanılmalıdır.
- Solaryuma girmekten kaçınılmalıdır.
- Epilasyon sonrası ağda, jileti, epilatör, tüy dökücü kremler gibi tüy dökmeye yarayan yöntemler kullanılmamalıdır.
- Yoğun terlemeye neden olan aktivitelerden uzak kalınmalıdır.
- Epilasyondan hemen sonra cildi tahriş edecek kese, peeling gibi işlemleri yapmaktan kaçınılmalıdır.
Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?
Tüm vücuda uygulanan epilasyon işleminin süresi ile tek bir bölgeye yapılan epilasyon süresi değişmektedir. Tüm vücuda uygulanan epilasyon işlemi yaklaşık olarak 45-50 dakika sürerken; bölgesel uygulamaların süresi 5 ile 10 dakika arasında değişmektedir.
Epilasyon Sırasında Acı Hissedilir Mi?
Epilasyon sırasında acı hissiyatının kişinin acı eşiğine ve yapılan bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Acı eşiği düşük olan kişilerin için minik bir sızı şeklinde hissedilir ve bir saat içinde bu his yok olmaktadır.
Epilasyon Sonrası Kese Nasıl Yapılır?
Epilasyon sonrası cildi soyan işlemler yapmak cildi tahriş etmekte ve zarar vermektedir. Bu nedenle epilasyondan hemen sonra kese yapmaktan kaçınılmalı ve 1 hafta peeling gibi işlemler yapılmamalıdır. Cilde hassas davranılmaya özen gösterilmelidir. Kullanılan kesenin yumuşak olmasına dikkat edilmelidir.
Epilasyon Sonrasında Leke ve Yanık İzi Riski Var Mı?
Şimdiye kadar epilasyon sonrasında leke veya yanık izi riski olduğu belirlenmemiştir. Epilasyon cihazının yanlış kullanımına bağlı olarak geçici izler oluşabilir. Epilasyonun yanlış kullanıldığını epilasyon işlemi esnasında şiddetli ağrı hissedilmesiyle anlaşılmaktadır.
Epilasyon Sonrası İz Kalır Mı?
Lazer epilasyon sonrasında cilt yüzeyinde geçici hafif kızarıklıklar oluşmaktadır. Bu kızarıklıklar işlemden maksimum 1 saat sonra geçmektedir. Epilasyon işlemi sonrası solaryuma girmek veya güneşlenmek pigmentasyon problemine neden olarak, cilt yüzeyinde koyu veya açık renk tonunda lekeler oluşur. Bu lekelerin oluşumunu engellemek için epilasyon sonrası dikkat edilmesi gerekenlere uyulmalıdır. Lazer epilasyon sonrası genel olarak herhangi bir kalıcı iz oluşmamaktadır.
Epilasyon Sonrası Hangi Krem Kullanılır?
Epilasyon sonrası güneşe çıkmak zorunlu olduğu taktirde yüksek korumalı güneş kremleri kullanılmalıdır. Hassas ciltler için epilasyon işlemi sonrasında oluşan sızı hissini ortadan kaldıran kremler kullanılabilir.
Buz Lazer Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Alınır?
Genel olarak epilasyon işleminden 3 veya 4 gün sonra tüyler cilt yüzeyinde kendini göstermeye başlar. Gün yüzüne çıkan tüyler lazer ışınları etkisiyle 15 veya 20 gün içerisinde dökülmeye başlar. Tamamen kendini bırakan tüylerin yerine 4 ile 6 hafta boyunca yeniden tüyler çıkmamaktadır. Yeni tüylerin çıkmaya başlaması ile seans zamanının geldiğini gösterir.
Lazer Epilasyon Seans Aralıkları Ne Kadar Olmalı?
Epilasyon seans aralıkları genellikle kişinin tüylenme sıklığı ile doğru orantılıdır. Ortalama olarak yüz bölgesi en az 1 ay ara ile planlanırken, diğer bölgelerde ilk epilasyon işleminden sonra 2 hafta, daha sonra 45 günde bir epilasyon programı planlanır.
Lazer Epilasyon Tamamı Bittikten Sonra Çıkan Tüyler Nasıl Alınmalı?
Lazer epilasyon tamamı bittikten sonra tüyler ince ve az olarak çıkmaya devam eder. Çıkan tüyler ağda, cımbız, epilatör ve jilet gibi yöntemlerle alınmamalıdır. Kıl kökünü koparacak işlemlerden uzak durulmalıdır. Düzenli gidilen seansların bitiminde senede bir veya birden fazla gidilerek işleme epilasyon işlemine devam edilir. Daha sonra senede bir defa seansa ihtiyaç duyulmaktadır. Bir süre sonra seansa bile girmeye gerek kalmamaktadır. Bunun için sabırla seanslar tamamlanmalı ve uzman kişinin söylediklerine uyulmalıdır.
Lazer Epilasyon Ne Kadar Kalıcı?
Buz lazer, düzenli seanslarla yapıldığında ve uzmanların önerisi doğrultusunda ayarlanan seans aralıklarına sadık kalındığında %90 etkili olmaktadır. Diyot lazer epilasyon 1. Seans sonrası kıllarda gözle görülür bir azalma sağlanmaktadır. Diyot lazer, epilasyon yöntemleri arasında en etkili ve hızlı sonuç alınabilen güvenli bir uygulamadır.
Lazer Epilasyon Zararları Nelerdir?
Epilasyonunun belirlenen herhangi bir zararı yoktur. Kişideki kıl dönmesi, sivilce gibi problemlerin ortadan kalmasına yardımcı olur.
Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanır?
- Kadınlar için en az 2 sene boyunca düzenli olarak regl dönemi geçirmesi gerekir.
- Cilt problemi olmayanlar
- 17 yaşını dolduran kimseler
- Hormonal problemi olmayan kişilere epilasyon uygulanabilir.
Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?
- Açık yara veya enfeksiyon riski olan kişilere
- Hamile, lohusa veya emzirmeye devam eden kimselere,
- Kronik cilt hastalığı olan veya ışıklarda ciddi tetiklenme yaşayan kişilere epilasyon uygulanması önerilmemektedir.
Epilasyon Yaz Aylarında Yapılır Mı?
Yazın epilasyon işlemi yapılmaktadır. Ancak epilasyon işlemi yapılan yerin güneş görmemesine dikkat edilmelidir.
Konya Lazer Epilasyon Merkezleri Nerede Var?
Konya epilasyon merkezleri incelenirken, merkezin tecrübesi, kullanılan cihazlar ve kişinin sağlığına önem verip vermediklerine dikkat edilmelidir. Yaptığı işlemlerle fark yaratan Konya lazer epilasyon merkezi aramalarında, Meram, şubesinde hizmet verilmektedir.
Lazer Epilasyon Fiyatları
Tercih edilen merkeze göre ve kullanılan epilasyon cihazlarına göre lazer epilasyon fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Kurum tercih edilirken fiyat performans değerlendirilmesi yapılmalı, epilasyon cihazı ve sunduğu hizmetlerin neler olduğuna önem gösterilmelidir. Daha fazla bilgi almak için 0 332 323 0 663 noyu arayabilir veya Whatsapp ile iletişime geçebilirsiniz.